NATO: Începe refacerea stocurilor de muniții

Se așteaptă ca NATO să le ceară membrilor săi să își majoreze stocurile de muniții, care au fost grav epuizate de războiul din Ucraina, în timp ce aliații încearcă să asigure aprovizionarea cu arme a Kievului și a propriilor armate pe o bază sustenabilă după un an de criză.

Chiar și înainte de invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie anul trecut, multe țări NATO nu au reușit să atingă obiectivele de stocare ale alianței, deoarece oficialii considerau că războaiele de uzură cu lupte de artilerie la scară largă sunt de domeniul trecutului.

Dar, ritmul livrărilor către Ucraina, unde trupele Kievului trag până la 10.000 de obuze de artilerie zilnic, a secătuit stocurile occidentale și a scos la iveală lacunele din eficiența, viteza și forța de muncă a lanțurilor de aprovizionare.

Rezervele de muniție ale NATO se epuizează

Se așteaptă ca NATO să le ceară membrilor săi să își majoreze stocurile de muniții, care au fost grav epuizate de războiul din Ucraina, în timp ce aliații încearcă să asigure aprovizionarea cu arme a Kievului și a propriilor armate pe o bază sustenabilă după un an de criză. se apuizează

„Dacă Europa ar trebui să lupte cu Rusia, unele țări ar rămâne fără muniție în câteva zile”, a declarat un diplomat european pentru Reuters.

NATO tocmai a finalizat un studiu extraordinar al stocurilor de muniție rămase, a declarat un oficial NATO pentru Reuters sub rezerva anonimatului. Acum, stocurile sunt și mai mici din cauza conflictului din Ucraina, ceea ce face probabil ca NATO să ridice nivelurile țintă pentru rezervele de muniție ale membrilor săi, a mai spus sursa.

În general, NATO numește fiecare aliat să furnizeze anumite capacități la care alianța poate apela în caz de conflict. Acest lucru ar putea însemna, de exemplu, că un anumit aliat trebuie să aibă o divizie blindată – între 10.000 și 30.000 de soldați – complet echipată și pregătită cu muniție, capabilă să lupte la un anumit nivel de intensitate pentru o anumită perioadă de timp.

Oficialul NATO a declarat că cel mai mare deficit este reprezentat de munițiile decisive pentru luptă, de la obuze de 155 mm folosite la obuziere, la rachete HIMARS și muniție pentru sisteme de apărare aeriană precum IRIS-T, Patriot și Gepard, toate folosite intens de trupele ucrainene.

Facebook

Comentarii

41 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *