NATO ar avea de câștigat prin prezența militarilor sloveni în România – ministrul Apărării

NATO ar avea de câştigat prin prezenţa militarilor sloveni în România, a afirmat ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, care a efectuat ieri o vizită oficială în Slovenia, la invitaţia omologului său, Marjan Sarec.

Pe parcursul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate în domeniul apărării, atât în format bilateral, cât şi în context NATO şi UE, informează MApN.

„Am avut o discuţie foarte bună cu ministrul Sarec axată, în principal, pe viitorul Summit NATO de la Vilnius, cât şi pe efectele crizelor multiple cauzate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus ministrul român, care a adăugat că este încrezător că Summitul de la Vilnius va aduce noi soluţii pentru apărarea NATO.

El a evidenţiat cooperarea bună cu Slovenia în domeniul instruirii în comun şi al exerciţiilor militare, menţionând în mod deosebit reluarea exerciţiului Adriatic Strike.

România şi Slovenia sunt interesate și de continuarea exerciţiilor şi activităţilor de instrucţie pe linia vânătorilor de munte şi lupta în mediul montan, a mai indicat MApN.

Ministrul Apărării a salutat perspectiva participării militarilor sloveni la prezenţa aliată de pe teritoriul României.

„I-am prezentat ministrului Sarec provocările cu care ne confruntăm în regiunea Mării Negre, o regiune extrem de importantă pentru securitatea transatlantică. România a evidenţiat întotdeauna, atât în cadrul NATO, cât şi al UE, importanţa regiunii Mării Negre, atât ca platformă de proiecţie a puterii utilizată de Rusia, cât şi ca zonă de importanţă strategică pentru securitatea euro-atlantică. Este evident că regiunea Mării Negre necesită un angajament mai mare din partea aliaţilor NATO, iar noi susţinem o abordare cuprinzătoare a Alianţei în regiunea noastră”, a transmis ministrul Angel Tîlvăr.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *