NATO condamnă referendumurile separatiste din Ucraina

NATO a condamnat, joi, organizarea de referendumuri în regiunile ocupate de Rusia în Ucraina şi a cerut tuturor statelor să le respingă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit liderilor alianței nord-atlantice, referendumurile din regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson din Ucraina ”nu au legitimitate şi vor fi o încălcare flagrantă a Cartei ONU”, se arată într-un comunicat. „Aliaţii NATO nu vor recunoaşte anexarea lor ilegală şi nelegitimă. Aceste teritorii sunt Ucraina”, se mai spune în comunicatul transmis de NATO.

Referendumuri privind aderarea la Rusia urmează să aibă loc de astăzi și până marţi, în mai multe regiuni aflate în principal sub controlul Rusiei în estul şi sudul Ucrainei – Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

În condițiile în care luptele continuă, autoritatea electorală a separatiștilor din Donețk a declarat că, din motive de securitate, votul se va desfășura în principal din ușă în ușă, timp de patru zile, secțiile de votare urmând să se deschidă doar în ultima zi, marți, pe 27 septembrie.

Facebook

Comentarii

35 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *