Două deputate PSD, propunerile pentru Muncă și Familie + Cine va îngropa PSD București?

Reuniți în ședință în această dimineaţă, social-democrații au decis nominalizările la ministerele Muncii şi Familiei, portofolii vacante după demisiile de săptămâna trecută ale lui Marius Budăi și Gabrielei Firea, în urma scandalului „Azilele groazei”. Deputatele PSD Natalia Intotero și Simona Bucura-Oprescu au fost validate de conducerea PSD să preia Ministerul Familiei, respectiv Ministerul Muncii.

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe, în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD, iar din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru Administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD, în 2012, 2016 şi 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, dar atunci conducerea PSD a decis ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Portofoliile sunt vacante după ce Marius Budăi, fost ministru al Muncii, și Gabriela Firea, fost ministru al Familiei, şi-au dat dat demisiile, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov.

Tot astăzi, social-democrații au decis ca Paul Stănescu să preia interimar conducerea PSD București, în locul Gabrielei Firea.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *