Nancy Pelosi (83 de ani) candidează pentru un nou mandat în Congresul american

Fosta președintă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în vârstă de 83 de ani, a declarat vineri că va candida pentru un nou mandat în Congres, la alegerile de anul viitor.

Aleasă pentru prima dată în Congres în 1987, liderul democrat a făcut istorie, devenind prima femeie președintă a Camerei Reprezentanților în 2007, iar în 2019 și-a recâștigat această funcție, a treia cea mai importantă în arhitectura politică americană.

Pelosi a adus Partidului Democrat reuşite legislative substanțiale, inclusiv adoptarea Legea privind îngrijirea la prețuri accesibile, precum și echilibrul necesar politicii americane în vremurile tulburi din perioada administrației Trump.

Anunțul lui Pelosi a fost făcut în timpul unui eveniment în zona San Francisco, pe care o reprezintă în forul legislativ.

Nancy Pelosi provine dintr-o cunoscută dinastie politică italo-americană. Tatăl și fratele ei au fost primari ai orașului Baltimore. Soțul ei este om de afaceri, averea soților Pelosi fiind evaluată la 114 milioane de dolari.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *