Nagorno-Karabah: Armenia și Azerbaidjan – acord de încetare a focului

Forţele separatiste armene din Nagorno-Karabah au anunţat, astăzi, că au acceptat termenii unei încetări a focului – care a fost propusă de contingentul rus de menţinere a păcii – după ce au suferit o serie de eşecuri pe câmpul de luptă din partea armatei azere, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat, acordul de încetare a focului intră în vigoare de astăzi, de la ora locală 13.00, și înseamnă că forţele separatiste armene își vor dizolva armata, renunțând la ostilități.

Comunicatul vorbeşte, de asemenea, despre retragerea forţelor armene din Karabah.

Ministerul azer al Apărării a confirmat, la scurt timp, acordul de încetare a focului și a anunțat negocieri între reprezentanţi ai populaţiei armene şi autorităţile azere. Discuțiile sunt programate să aibă loc mâine, în orașul azer Ievlah, și vor viza viitorul regiunii şi al etnicilor armeni care trăiesc în ea.

Azerbaidjanul a început, ieri, o operaţiune militară asupra regiunii Nagorno-Karabah, spunând că o parte din trupele sale au fost ucise în ceea ce Baku a declarat că au fost atacuri din regiunea muntoasă, pe care Azerbaidjanul a blocat-o timp de nouă luni.

27 de persoane, inclusiv doi civili, au fost ucise şi alte peste 200 au fost rănite, în urma ciocnirilor militare de ieri.

Nagorno-Karabah este recunoscut la nivel internaţional ca parte a Azerbaidjanului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *