Nadal recunoaște supremația lui Djokovic

Marele campion Rafael Nadal a declarat pentru cotidianul sportiv AS că rivalul său sârb Novak Djokovic este cel mai bun jucător din istorie, ţinând cont de trofeele pe care acesta le-a cucerit până acum.

În acest sezon, Djokovic a ajuns la un total de 24 de titluri de Mare Şlem, depăşindu-l pe Nadal, care are în palmares 22 de trofee majore.

Rafael Nadal a abordat cu multă înțelepciune subiectul rivalității sale cu marele campion sârb: „El are cifre mai bune decât ale mele și asta este incontestabil”, a spus Nadal. „Nu am un ego suficient de mare pentru a încerca să maschez o realitate care nu este. Ăsta e adevărul. Restul sunt gusturi, inspirație, senzații pe care unul sau altul ți le poate transmite, ca să îți placă mai mult unul sau altul”.

„Cred că în ceea ce privește titlurile, Djokovic este cel mai bun din istorie și nu este nimic de discutat în asta. Apoi, ca întotdeauna, fiecare poate combina povestea după cum dorește, spunând că a suferit multe răni – ghinion pentru mine sau ghinion că m-am accidentat.

A avut o altă cale și, într-un fel, aceasta face parte din sport. Îl felicit pentru tot ceea ce realizează și asta nu îmi provoacă niciun fel de frustrare. Am spus-o când am fost cel care am câștigat cele mai multe titluri de mare șlem, am spus-o când eram la egalitate și o spun acum când sunt în urmă. Nu voi fi eu cel care încearcă, printr-o luptă personală, să-mi doresc să fiu ceea ce nu sunt. Ce este este și ce nu este nu este. Spun asta foarte mulțumit de tot ce am făcut”, a declarat Nadal.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *