Moscova respinge zvonurile legate de problemele de sănătate ale lui Putin

Kremlinul a declarat joi că președintele rus Vladimir Putin se simte bine, respingând ceea ce a numit informații false potrivit cărora acesta ar avea probleme de sănătate. „Totul este în regulă cu sănătatea sa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ca răspuns la o întrebare în cadrul briefingului său zilnic.

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin, luată în vizor

Putin a tușit în timpul unei apariții publice miercuri, când agenția de presă Interfax l-a citat spunând că a răcit ușor în timpul unei vizite în Iran, în ziua precedentă. Examinarea internațională a stării sale de sănătate s-a intensificat în ultimele luni, inclusiv atunci când a fost fotografiat în timp ce se întâlnea cu oficiali străini și ruși în timp ce stătea la capetele opuse ale unor mese lungi, ca măsură de precauție împotriva COVID. Uneori, el a părut, de asemenea, să meargă rigid. „A fost foarte cald ieri la Teheran, plus 38 de grade Celsius, iar aerul condiționat era foarte puternic acolo. Așa că îmi cer scuze”, a declarat Putin, în vârstă de 69 de ani.

„Totul este în regulă cu sănătatea sa. Știți că specialiștii în informații ucraineni, precum și cei americani și britanici, au aruncat în ultimele luni diverse falsuri despre starea de sănătate a președintelui, acestea nu sunt altceva decât falsuri.”, a transmis Dmitri Peskov.

De la lansarea invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, el a fost frecvent în vizorul publicului, menținând un program plin de întâlniri și apeluri, inclusiv două călătorii în străinătate în ultima lună. Directorul CIA, William Burns, a fost întrebat miercuri despre acest subiect în timpul unui forum de securitate din Statele Unite, unde a spus că Putin este „cu totul prea sănătos”.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii