Moscova neagă că ar fi lovit spitalul de copii din Kiev

Kremlinul a respins marți acuzațiile conform cărora Rusia ar fi lovit intenționat un spital pentru copii din Kiev, afirmând că incidentul tragic de luni a fost rezultatul unei erori a focului anti-rachetă ucrainean.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a suținut într-o conferință de presă că nu există dovezi clare care să susțină implicarea Rusiei și a subliniat în fața jurnaliștilor: „Insistăm că nu efectuăm lovituri asupra țintelor civile.”

Autoritățile ucrainene au răspuns acuzațiilor Kremlinului, afirmând că o rachetă Kh-101 rusă a lovit spitalul pentru copii din capitala ucraineană. Dovezile recuperate de la fața locului, inclusiv fragmente ale rachetei și detalii de identificare a sistemului de ghidare, susțin versiunea ucraineană.

Incidentul a avut loc în contextul celor mai intense lupte din ultimele luni, soldate cu moartea a cel puțin 41 de civili, după cum declară autoritățile ucrainene. Serviciul de Securitate al Ucrainei a subliniat gravitatea atacului, catalogându-l drept o încălcare flagrantă a drepturilor internaționale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *