Montreal: Cel mai poluat aer din lume

Montrealul este oraşul cu cel mai poluat aer din lume, din cauza incendiilor forestiere încă active din Canada, potrivit unei companii specializate, scrie AFP, potrivit Agerpres.

O avertizare de smog emisă de Environment Canada este în vigoare în mai multe regiuni din Quebec.

Sunt atât de multe particule fine încât Montrealul era duminică oraşul cu cea mai proastă calitate a aerului din lume, potrivit Iqair, o companie elveţiană specializată în studiul poluanţilor atmosferici.

Din cauza fumului, mai multe activităţi au trebuit să fie amânate.

Purtarea măştii este recomandată, iar activităţile în aer liber au fost interzise până astăzi.

În Quebec, 81 de incendii forestiere sunt active, dintre care 27 sunt considerate scăpate de sub control. Mai multe incendii au progresat în weekend din cauza vremii uscate şi a temperaturilor ridicate.

„Cantitatea de fum face deosebit de dificilă intervenţia avioanelor-cisternă şi a elicopterelor”, potrivit Societăţii pentru protecţia pădurilor împotriva focului din Quebec, care indică faptul că luni sau marţi sunt aşteptate ploi „în cantităţi semnificative” în nord-vestul provinciei.

Miercuri, 119 pompieri francezi urmează să ajungă în Quebec pentru a prelua ştafeta de la compatrioţii lor pe teren de la începutul lui iunie.

Ca şi pentru primii francezi trimişi în Quebec, misiunea lor va dura 21 de zile și vor fi desfăşuraţi la Roberval, la 250 de kilometri nord de oraşul Quebec.

În toată ţara, Centrul interagenţii pentru incendii forestiere din Canada listează 470 de incendii active, dintre care 244 scăpate de sub control.

Canada trăieşte un an fără precedent, cu peste 7,4 milioane de hectare arse de la începutul lui ianuarie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *