Moment de reculegere în Parlament

Un moment de reculegere va avea loc, pe 26 februarie, în plenul Camerei Deputaţilor, la împlinirea a doi ani de la invazia Federaţiei Ruse în Ucraina, a decis astăzi Biroul Permanent al forului legislativ.

Ambasada Ucrainei în România spune, într-o solicitare către conducerea Camerei Deputaţilor, că în data de 24 februarie 2024 se implinesc doi ani de la lansarea războiului Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

”În acest sens, precum şi ca o manifestare de solidaritate fermă cu poporul ucrainean, partea ucraineană se adresează către partea română cu propunerea de a se alătura altor state din lume prin comemorarea cetăţenilor Ucrainei omorâţi în război”, spune Ambasada în solicitare.

Comemorarea militarilor ucraineni se va face printr-un minut naţional de reculegere, precum şi arborarea drapelului ucrainean în faţa Parlamentului României, în data de 24 februarie şi prin iluminarea acestei clădiri în culorile drapelului.

Ambasada Ucrainei mai precizează că solidaritatea României cu Ucraina are o mare importanţă, în contextul războiului care durează deja de doi ani.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *