Moldova megkezdi az Európai Unióhoz való csatlakozási tárgyalásokat, támogatásáért Románia elismerésben részesül

Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnöke köszönetét fejezte ki Romániának a Moldova európai uniós csatlakozási tárgyalásainak hivatalos kezdetét jelentő csúcstalálkozót követően. Sandu az X közösségi oldalon közzétett üzenetében hangsúlyozta a Románia által nyújtott támogatás fontosságát Moldovának az európai álomhoz való közelítésében.

„Az a mai döntés, hogy megkezdjük a tárgyalásokat Moldova uniós csatlakozásáról, egy új oldal történelmünkben. Románia támogatása közelebb vitt bennünket európai álmunkhoz. Köszönjük, Románia” – írta Maia Sandu.

Románia elnöke, Klaus Iohannis a maga részéről gratulált Chisinaunak az elért sikerhez, és megismételte Románia teljes elkötelezettségét Moldova európai integrációs folyamatának támogatása mellett.

„Gratulálok, Moldovai Köztársaság! Az üzenetem Chisinaunak a következő: támogatunk benneteket, legyetek bátrak, hajtsunk végre reformokat, és együtt haladunk előre. Románia továbbra is fontos szerepet fog betölteni a Moldovai Köztársaság számára, mert megvan az ambíciónk, hogy sikeresek legyünk, – mondta Iohannis az X-en.

A két ország kapcsolatának ez a fontos lépése rávilágít a szolidaritásra és az európai értékek térségbeli előmozdítása terén fennálló együttműködésre, és megnyitja az utat a szorosabb együttműködés felé az Európai Unión belüli közös célok elérése érdekében.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *