Misiunea de asistenţă militară a UE în sprijinul Ucrainei va fi condusă de un general polonez

Generalul polonez Piotr Trytek a fost numit să conducă misiunea Uniunii Europene pentru antrenarea militarilor ucraineni, a anunţat, ieri, ministrul apărării de la Varşovia, Mariusz Blaszczak, în condiţiile în care ţările occidentale caută să-şi intensifice sprijinul pentru Kiev după declanşarea invaziei ruse, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană a decis să instituie o misiune de asistenţă militară în sprijinul Ucrainei, menită să consolideze capacitatea militară a acestei ţări.

„Un ofiţer polonez, generalul Piotr Trytek, va conduce misiunea internaţională de pregătire militară pentru armata ucraineană”, a spus Mariusz Blaszczak. „Aceasta este o imensă responsabilitate, dar şi o recunoaştere a poziţiei Poloniei pe scena internaţională”, a adăugat ministrul polonez.

Comandant al Diviziei a 11-a de cavalerie blindată, Piotr Trytek, în vârstă de 51 de ani, a activat în Irak şi în Afganistan.

Misiune de asistenţă militară în sprijinul Ucrainei va avea sediul central la Bruxelles şi centre de comandă operaţionale în Polonia şi Germania, iar majoritatea antrenamentelor vor avea loc în Polonia.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *