Ministrul Tîlvăr s-a întâlnit cu adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA la Bucureşti

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, astăzi, cu adjunctul şefului Misiunii Diplomatice a SUA la Bucureşti, Michael Dickerson.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate aspecte privind mediul actual de securitate, cu accent pe evoluţiile din Flancul Estic al NATO, informează MApN într-un comunicat de presă.

Cu acest prilej, ministrul Tîlvăr a subliniat importanţa consolidării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii pe dimensiunea de apărare și a apreciat angajamentul constant al SUA pentru întărirea securităţii la Marea Neagră.

„Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, pe dimensiunea de apărare, este important pentru ambele state, asigurând o colaborare solidă în faţa ameninţărilor de securitate pe plan regional, şi nu numai”, se spune în comunicat.

De asemenea, prezenţa militarilor americani pe teritoriul României consolidează angajamentul comun în menţinerea stabilităţii regionale, a subliniat ministrul Angel Tîlvăr.

În contextul războiului din Ucraina, a fost subliniată importanţa continuării acordării asistenţei de securitate. 

Totodată, a fost reiterată susţinerea deplină a României pentru avansarea Republicii Moldova pe traseul european.

În finalul întâlnirii, ministrul Tîlvăr a subliniat faptul că 2024 este un an aniversar, în care sărbătorim 20 de ani de la aderarea României la NATO, precum şi împlinirea a 75 de ani de la semnarea Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *