Rusia mulțumește Coreei de Nord pentru sprijin

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a transmis un mesaj de recunoștință față de sprijinul acordat de Coreea de Nord în conflictul Rusiei cu Ucraina. Declarațiile oficiale au fost făcute cu doar câteva zile după ce Statele Unite ale Americii au informat că Phenianul ar fi furnizat muniții Rusiei pentru a-și consolida capacitățile militare.

Ministrul rus de externe a subliniat că Rusia apreciază sprijinul „neclintit și principial” oferit de Coreea de Nord în cadrul conflictului cu Ucraina. Acesta a adăugat: „Suntem pe deplin conștienți că multe țări din întreaga lume împărtășesc puncte de vedere și evaluări similare, dar doar câteva, cum ar fi RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană), își declară în mod explicit solidaritatea cu Rusia și o pot exprima deschis.”

Ministrul nord-coreean de externe, Choe Son Hui, a subliniat, de asemenea, că cele două țări dezvoltă o „relație de camaraderie indestructibilă” sub conducerea „strategică” a liderilor Kim Jong Un și Vladimir Putin, conform agenției oficiale de știri nord-coreeană, citată de Associated Press.

Cu toate acestea, observatorii internaționali sunt îngrijorați de potențiala alianță între Rusia și Coreea de Nord, prin care Coreea de Nord ar furniza Rusiei muniție pentru conflictul din Ucraina, în schimbul tehnologiei rusești avansate necesare programului nuclear militar al lui Kim Jong Un. Casa Albă a dezvăluit că Coreea de Nord a livrat peste 1.000 de containere cu echipament militar și muniție către Rusia.

Oficialul rus a lăudat, de asemenea, Coreea de Nord pentru că „își apără ferm suveranitatea și securitatea, rămânând netulburată de nicio presiune din partea SUA și a Occidentului,” și a reiterat sprijinul Rusiei pentru politicile guvernului lui Kim Jong Un în ceea ce privește protecția securității și intereselor economice ale țării.

Facebook

Comentarii

63 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *