Lavrov: „Războiul din Ucraina a consolidat puterea Rusiei”

Serghei Lavrov susține că războiul din Ucraina a consolidat puterea Rusiei, iar dominația Occidentului este în declin.

Într-un discurs recent, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a amenințat Occidentul afirmând că Rusia a devenit mai puternică datorită războiului din Ucraina și că era dominației Occidentului asupra lumii se apropie de sfârșit, conform informațiilor furnizate de Sky News.

Lavrov a denunțat ceea ce a numit „un războiul hibrid” pe care Occidentul îl duce împotriva Rusiei, descriindu-l ca fiind bazat pe „anularea culturii”. Acesta a susținut că, deși Occidentul încearcă să epuizeze Rusia, țara sa a devenit mai puternică în urma conflictului din Ucraina, asemenea momentelor istorice în care Rusia a învins adversari precum Napoleon și Hitler.

Într-o remarcă provocatoare, Lavrov a afirmat că „dominația Occidentului de 500 de ani asupra lumii se apropie de final”, adăugând că „depinde de ucraineni să admită cât de adânc se află în gaura în care i-au băgat americanii”.

Întrebat cu privire la posibilitatea unei încetări a ostilităților sau a instaurării păcii în Ucraina prin intermediul negocierilor diplomatice, Lavrov a sugerat să fie contactat președintele ucrainean Zelenski, subliniind că acesta a emis un decret care interzice orice discuții cu Putin.

În context, Ucraina afirmă că a eliminat peste 338.000 de militari ruși de la debutul invaziei din 2022, în timp ce Moscova evită în mod obișnuit să facă publice cifrele privind pierderile sale umane în conflict.

În ceea ce privește diplomația, președintele ucrainean Zelenski a călătorit în Argentina pentru învestirea noului președinte Javier Milei, încercând să obțină sprijinul acestor țări. Acesta se pregătește pentru a doua sa vizită în SUA, iar Casa Albă a subliniat că aceasta va sublinia „angajamentul de nezdruncinat al Statelor Unite pentru a sprijini poporul ucrainean care se apără împotriva invaziei brutale a Rusiei”.

Facebook

Comentarii

46 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *