Ministrul Odobescu: România este solidară cu Israelul

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a purtat o discuție cu omologul său israelian, Israel Katz. În cadrul acestui dialog, șeful diplomației a transmis solidaritatea țării noastre cu Israelul și a condamnat atacurile Iranului asupra acestui stat.

Totodată, ministrul român a transmis că România sprijină securitatea Israelului, dar că este important să se evite o escaldare a conflictului în regiune.

„Am avut o discuţie oportună cu Israel Katz. Am reiterat solidaritatea României cu Israelul şi condamnarea noastră fermă a atacului Iranului. De asemenea, am repetat angajamentul nostru privind securitatea Israelului şi importanţa evitării escaladării regionale a conflictului”, a informat ministrul Lumința Odobescu.

Cabinetul de război al Israelului a decis, ieri, că va răspunde „clar şi în forță” la acțiunea Iranului, iar premierul Benjamin Netanyahu a cerut Forțelor de Apărare ale Israelului o listă cu potențiale ținte.

Ceea ce ține în loc Israelul este un anunț al SUA, făcut tot ieri, conform căruia această țară sprijină doar eforturile de apărare, nu și represaliile la adresa Iranului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *