Ministrul Odobescu, la Skopje: România susţine aderarea la UE a Macedoniei de Nord

România susţine puternic obiectivul Macedoniei de Nord de aderare la Uniunea Europeană, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii comune cu omologul său de la Skopje, Bujar Osmani.

„România susţine puternic obiectivul Macedoniei de Nord de aderare la UE. România şi Republica Macedonia de Nord sunt parteneri solizi în regiune”, a afirmat Odobescu, amintind, în acest context, de comunităţile de aromâni şi meglenoromâni.

Ministrul român al Afacerilor Externe a dat asigurări privind beneficiile aderării la Uniunea Europeană și a exprimat disponibilitatea de a împărtăşi experienţa României legată de procesul de aderare europeană.

De asemenea, a exprimat aprecierea pentru participarea militarilor din Macedonia de Nord în structurile aliate de pe teritoriul României.

Potrivit MAE, programul vizitei a inclus şi primiri la preşedintele Stevo Pendarovski, la preşedintele Adunării Macedoniei de Nord, Talat Xhaferi, precum şi o întrevedere cu vice-prim ministrul pentru Afaceri Europene, Bojan Maricic.

Cu prilejul vizitei, ministrul Luminiţa Odobescu a avut şi o întâlnire, la sediul Ambasadei României la Skopje, cu un grup de reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Macedonia de Nord.

Şefa diplomaţiei române se află într-un turneu în Balcanii de Vest.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *