Luminița Odobescu: Continuăm discuțiile cu Austria, pentru integrarea deplină în Schengen

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a declarat, astăzi, că ţara noastră continuă dialogul cu Austria privind integrarea completă a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, potrivit Agerpres.

Şefa diplomaţiei române a participat la conferinţa de lansare a preşedinţiei belgiene a Consiliului Uniunii Europene, alături de ambasadorul Belgiei la Bucureşti, John Cornet d’Elzius şi de şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac.

Odobescu a spus că, pe lângă aderarea, în această primăvară, la spaţiul Schengen aerian şi cel marin, „mai avem un pas important: ridicarea controalelor la frontierele terestre”.

„Vom continua dialogul cu Austria, pentru a identifica o soluţie în vederea ridicării controalelor şi la frontiera terestră”, a spus ministrul român.

În acest context, vor exista controale ad-hoc la frontiere, alături de partea austriacă, dar şi cu alte state.

Luminița Odobescu a afirmat că preşedinţia anterioară a Consiliului Uniunii Europene, cea a Spaniei, a lucrat până în ultima zi a anului 2023, pentru adoptarea aderării României şi Bulgariei în Schengen, cu graniţele aeriene şi marine.

„Belgia susţine o aderare completă a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen”, a afirmat, la rândul său, diplomatul belgian.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *