Ministrul german de Externe, în China, pentru „controlul daunelor post-Macron”

Ministrul de Externe al Germaniei începe joi o vizită în China cu scopul de a reafirma politica comună a Uniunii Europene față de Beijing, la câteva zile după ce remarcile președintelui francez Emmanuel Macron au sugerat dezordine în abordarea continentului față de superputerea în ascensiune.

Macron a provocat o reacție virulentă în Statele Unite și în Europa, atunci când a cerut Uniunii Europene să reducă dependența față de SUA și a avertizat că UE nu trebuie să fie atrasă într-o criză privind Taiwanul, determinată de „un ritm american și o reacție exagerată a Chinei”.

Mulți politicieni, diplomați și analiști europeni au văzut în comentariile lui Macron un „cadou” pentru obiectivul Beijingului de a destrăma unitatea transatlantică.

Drept urmare, miza vizitei ministrului german de Externe, Annalena Baerbock, a crescut, mulți membri UE sperând că Berlinul va folosi această oportunitate pentru a transmite o linie clară și unitară a UE cu privire la China.

Macron a fost criticat pentru poziția slabă în ceea ce privește Taiwanul, el avertizând că Europa nu ar trebui să se lase „prinsă în crize care nu sunt ale noastre”.

Facebook

Comentarii

49 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *