În sfârșit: Gabriela Firea a demisionat din Guvern

Ministrul Gabriela Firea a demisionat, astăzi, în urma unei întâlniri pe care a avut-o la prânz cu premierul Marcel Ciolacu. Firea a fost convocată la discuții de către premier, după ce, pe surse, s-a spus că PSD ar fi urmat să-i ceară demisia, în ședința de luni, în cazul în care aceasta nu ar fi renunțat la funcție.

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, unde peste 100 de beneficiari erau cazați în condiții inumane – neîngrijiți, înfometați și bătuți de personal. 

Conform investigațiilor pornite de Centrul de Investigații Media și Buletin de București, ministrul Gabriela Firea ar avea conexiuni cu oameni implicați în schema abuzurilor din azile.

Ștefan Godei, patronul Asociației ”Gabriel cel Viteaz” (care deține două dintre azilele groazei din Voluntari), a fost angajat în Primăria Capitalei în anul 2016, de la debutul primului mandat al Gabrielei Firea și a lucrat acolo timp de aproape cinci ani.

Conform unor documente consultate de G4Media, Ștefan Godei a fost, ulterior, angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023. În urma anchetei declanșate de DIICOT, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Asociația ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”, condusă de Ștefan Godei, a avut-o în conducere, la înființare, și pe Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea.

Zeci de persoane i-au cerut, joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide în Piaţa Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, considerând că aceasta ştia despre neregulile din căminele pentru vârstnici.

Succesorii ministrilor Gabriela Firea şi Marius Budăi – care și-a depus demisia, ieri, înaintea ședinței de guvern – ar urma să fie stabiliţi  luni, când este anunțată o şedinţă a conducerii PSD.

Interimatul la Ministerul Muncii este asigurat de vicepremierul Marian Neacşu, iar cel de la ministerul Familiei – de către Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Gabriela Firea s-a suspendat, pentru o perioadă limitată, şi din funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *