Germania cere piață unică europeană pentru producţia de armament

Ministrul german al finanţelor, Christian Lindner, nu este de acord ca ţara sa să cheltuiască pentru apărare mai mult decât ţinta NATO de 2% din produsul intern brut (PIB), relatează dpa, potrivit Agerpres.

„Trebuie să luăm o decizie pentru următorii ani, dar a menţine 2% este deja o provocare”, a declarat Lindner într-o discuţie înaintea deschiderii oficiale a Conferinţei pentru Securitate de la Munchen.

Ministrul german al finanţelor a mai menţionat că această ţintă va deveni mai greu de respectat pentru Berlin din 2028, când expiră programul de reechipare şi modernizare al Bundeswehr (armata germană) în valoare de 100 de miliarde de euro.

Christian Lindner s-a pronunţat în favoarea unei pieţe unice a UE pentru producţia de armament şi achiziţii comune, precizând însă că pentru întărirea capacităţilor de apărare cheia o reprezintă doar creşterea economică.

Oficialul german şi-a reiterat dorinţa ca Germania să rămână fidelă disciplinei sale fiscale tradiţionale şi a apreciat că necesitatea de a face îmbunătăţiri în sfera militară în Europa nu este un motiv de cheltuieli care să presupună creşterea datoriei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *