Ministrul Aurescu l-a primit pe noul ambasador al Ucrainei în România

Ministrul Bogdan Aurescu, alături de noul ambasador al Ucrainei

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, astăzi, pe noul ambasador al Ucrainei, Ihor Prokopchuk. Cu acest prilej, șeful diplomației române a reiterat sprijinul ferm al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei.

În cadrul discuțiilor, ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul Ihor Prokopchuk au avut un schimb de opinii cu privire la situația din Ucraina și a fost salutat dialogul politic bilateral foarte dinamic, din ultima perioadă, dintre România și Ucraina, diplomatul ucrainean mulțumind în mod deosebit pentru sprijinul consistent și prompt acordat de țara noastră statului vecin și cetățenilor săi încă de la debutul conflictului, arată MAE, într-un comunicat de presă.

Șeful diplomației române a reliefat cooperarea dintre guvernul și societatea civilă din România în sprijinul refugiaților ucraineni, subliniind sprijinul pe care l-au primit cei peste 1,45 milioane de cetățeni ucraineni care au intrat în România. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a pus în evidență eforturile concrete ale României de susținere a Ucrainei în transportul cerealelor.

Totodată, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a adresat felicitări pentru obținerea de către Ucraina a statutului de stat candidat la Uniunea Europeană și a reamintit sprijinul deplin și ferm al României pentru atingerea acestui obiectiv și pentru avansarea pe mai departe a agendei europene a Ucrainei.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii