Ministrul de Externe al Ungariei: Conducta de petrol Drujba va fi repornită în curând

Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a declarat că conducta de petrol Drujba poate fi repornită în cel mai scurt timp, deoarece nu a fost avariată de explozia de ieri la o centrală electrică.

Szijjarto a mai spus, după ce a discutat cu ministrul de externe polonez, că Ungaria așteaptă informații suplimentare din partea Poloniei cu privire la rezultatele investigației lor cu privire la explozia care a avut loc în Polonia, lângă granița cu Ucraina.

Furnizarea de petrol în Europa de Est și Centrală printr-o secțiune a conductei Drujba a fost suspendată temporar marți, potrivit operatorilor de conducte de petrol din Ungaria și Slovacia.

Compania MOL din Ungaria a declarat că partenerul său ucrainean a transmis companiei că o rachetă rusă a lovit o centrală electrică care furnizează energie electrică pentru o stație de pompare, iar acest lucru a necesitat oprirea acesteia.

Transpetrol din Slovacia a confirmat la rândul ei întreruperea, invocând „motive tehnice din partea ucraineană”.

„Este o veste oarecum liniștitoare că, potrivit informațiilor actuale, conducta Drujba în sine nu a fost avariată, ci doar un element al infrastructurii care operează conducta, o centrală electrică”, a spus Szijjarto.

„Această reparație este, evident, mai ușoară decât în cazul în care conducta în sine ar fi fost lovită, așa că acest lucru poate fi realizat într-un timp scurt, în funcție de defecțiunile descoperite în timpul lucrărilor tehnice.”

Szijjarto a adăugat că Ungaria are stocuri ce ar putea asigura necesarul pentru câteva luni și a menționat că aprovizionarea țării nu a fost niciodată pusă în pericol.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *