Ministrul de externe al Republicii Moldova a demisionat

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat astăzi că şi-a depus demisia, informează agenţia de ştiri MOLDPRES şi Reuters, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că și-a îndeplinit obiectivele de politică externă, stabilite împreună şi alături de preşedintele Maia Sandu la începutul acestui mandat.

În acelaşi timp, el a dat asigurări că va continua să ajute echipa de guvernare pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Şeful diplomaţiei de la Chişinău a trecut în revistă realizările din ultimii ani şi a menţionat că în perioada cât a deţinut postul de ministru a avut peste 160 de întrevederi bilaterale la nivel de miniştri de externe.

„În aceste întrevederi, am reuşit să continuăm dialogul cu 55 de state din întreaga lume”, a spus Nicu Popescu, într-o conferință de presă.

„În ultimii ani am depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Am devenit stat candidat pentru aderare şi am ancorat ferm şi ireversibil Republica Moldova în marea familie europeană”, a punctat ministrul de externe.

El a spus că procesul de aderare se desfăşoară „cu cea mai bună dinamică”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *