Ministrul de Externe al Georgiei: „Vom deveni inevitabil membri cu drepturi depline ai UE”

Ministrul georgian de externe, Ilia Darchiashvili, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că țara sa a intrat în „faza finală” a procesului de aderare la Uniunea Europeană și că decizia finală a Consiliului European va însemna „inevitabil” aderarea deplină a Georgiei la Uniune.

Într-un interviu acordat Imedi TV, Darchiashvili a subliniat decizia Consiliului European din 23 iunie de a recunoaște perspectiva europeană de aderare a Georgiei ca fiind „cel mai important pas” din procesul acestora.

Acesta a adăugat că decizia a reprezentat un moment în care partenerii europeni „au făcut promisiunea politică” că țara acestora deveni „cu siguranță” un membru al UE.

Ministrul de externe a subliniat că perspectiva europeană [împreună cu statutul de candidat la aderarea la UE] a fost acordată Ucrainei și Moldovei și a menționat că acesta crede că Comisia Europeană va elabora „recomandările relevante” pentru ca aceste țări să treacă într-o „nouă etapă” de aderare și negocieri.

Procesul de integrare europeană și, în general, aderarea deplină a unei țări la UE este un proces „foarte dificil și îndelungat”, a continuat Darchiashvili, menționând importanța de a crede în abilitățile Georgiei de-a-și atinge obiectivul final, calitatea de membru cu drepturi depline al UE.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *