Ministrul chinez de Externe vizitează Rusia: Discuţii pe teme de securitate

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, va vizita Rusia de astăzi până joi, pentru discuţii pe teme de securitate, a anunţat ministerul său, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„La invitaţia lui Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Wang Yi va călători în Rusia pentru a participa la cea de-a 18-a sesiune a Consultărilor pentru securitate strategică China-Rusia”, a indicat ministerul.

Ministerul rus de Externe a indicat că Wang Yi se va întâlni cu omologul său, Serghei Lavrov, şi că cei doi îşi vor „concentra eforturile pe consolidarea colaborării pe scena internaţională”.

„Va avea loc un schimb detaliat de opinii asupra problemelor legate de soluţionarea situaţiei din Ucraina, precum şi a modalităţilor de asigurare a stabilităţii şi securităţii în regiunea Asia-Pacific”, a indicat un purtător de cuvânt.

Legăturile dintre Beijing şi Moscova s-au strâns şi mai mult de la invadarea Ucrainei de către Rusia în 2022, pe care China a refuzat să o critice.

În martie, preşedintele chinez, Xi Jinping, a efectuat o vizită de stat în Rusia. La rândul său, preşedintele rus, Vladimir Putin, urmează să meargă în China în octombrie.

China a căutat să se poziţioneze ca o parte neutră în războiul din Ucraina, oferind în acelaşi timp Rusiei, din ce în ce mai izolată pe scena internaţională, un sprijin diplomatic şi financiar crucial.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *