Ministrul Câciu: PNRR a fost suplimentat cu 1,4 miliarde de euro

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat, astăzi, că negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene pe revizuirea PNRR au fost încheiate, fiind inclusă o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro.

„Negocierile pe revizuirea PNRR s-au încheiat. La acel moment, noul PNRR se află la Comisia Europeană. De ce spun noul plan, pentru că acest plan revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro”, a explicat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de azi a Executivului.

Autoritățile române estimează că dezbaterea din cadrul Comisiei Europene să se încheie în jurul datei de 21-22 noiembrie şi aprobarea, apoi, în Consiliul Afaceri Economice și Financiare al UE, la începutul lunii decembrie.

Ministrul Adrian Câciu a mai precizat că, în noul PNRR, nu se va mai regăsi procentul cu privire la sistemul public de pensii, de 9,4% din PIB.

În altă ordine de idei, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat că România are rambursate, până acum, 85% din fondurile europene alocate.

„La momentul când discutăm, la Comisia Europeană sunt spre decontare 2 miliarde euro, ce ar însemna echivalentul a 92% absorbţie. Cu ceea ce ne-am propus, la nivelul lunii noiembrie, să depunem către Comisia Europeană – 1,4 miliarde euro, dar ele se vor deconta anul viitor – gradul de absorbţie pe care îl ţintim este de 98%”, a explicat ministrul Câciu.

El a mai spus că, în 2015, rata de absorbţie era de 52%.

Facebook

Comentarii

63 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *