Ministrul britanic al securității avertizează cu privire la armele inteligenței artificiale

Ministrul britanic al securității a avertizat în această dimineață că țara sa trebuie să își învingă rivalii în cursa inteligenței artificiale, avertizând că statele ostile și infractorii vor folosi tehnologia pentru a căuta fisuri în scutul de securitate cibernetică al Regatului Unit.

Luând cuvântul la conferința CyberUK din Belfast, Tom Tugendhat a declarat că următorul nivel de inteligență artificială, inteligența generală artificială (AGI), se apropie și că nu sunt „greu de prevăzut” viitoarele arme de codare AGI.

„Este esențial ca, în momentul în care vom ajunge la dezvoltarea AGI, să fim siguri că aceasta poate fi controlată în siguranță și aliniată la valorile și interesele noastre. Având în vedere mizele, putem înțelege cu toții apelurile de a opri complet dezvoltarea inteligenței artificiale, dar geniul nu se va întoarce înapoi în sticlă”, le-a spus el delegaților.

Dar el a adăugat că IA amenință și regimurile autoritare, iar Marea Britanie este una dintre puținele țări liberale și democratice care ar putea conduce lumea în dezvoltarea IA. „Putem rămâne în frunte, dar va fi nevoie de investiții și cooperare”, a spus oficialul.

De asemenea, ministrul a subliniat prioritățile sale politice, o consultare privind actualizarea Legii privind abuzul de calculator fiind în curs de desfășurare. Aceasta ar conferi guvernului puterea de a prelua controlul asupra domeniilor și a adreselor IP utilizate de infractori, dar ministrul a declarat experților în securitate cibernetică că dorește să afle opiniile acestora.

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *