Ministrul britanic al apărării s-a întâlnit, la Kiev, cu piloţi ucraineni

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, s-a întâlnit miercuri, în timpul vizitei sale la Kiev, cu unii dintre piloţii ucraineni instruiţi în Marea Britanie care folosesc deja rachetele britanice Storm Shadow pentru a lovi poziţiile ruseşti aflate departe de linia frontului, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit presei ucrainene, Kievul a reuşit să distrugă obiective importante ale forţelor ruseşti în oraşul Lugansk din estul Ucrainei, un teritoriu inaccesibil pentru Ucraina înainte de a primi rachetele Storm Shadow.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, i-a mulţumit, cu acest prilej, lui Wallace pentru „leadership-ul personal” pe care l-a exercitat în promovarea livrărilor de arme către Ucraina de la începutul invaziei ruseşti la scară largă.

La rândul său, ministrul britanic al apărării a reafirmat disponibilitatea Regatului Unit şi a altor aliaţi occidentali de a continua să ajute Ucraina să respingă agresiunea militară rusă.

„Rusia descoperă că aliaţii Ucrainei vor continua să o ajute să se apere şi îi vor oferi sprijinul de care are nevoie, de la rachete antitanc la tancuri, rachete Storm Shadow şi acum chiar F-16”, a spus Wallace, referindu-se la avioanele de luptă occidentale pe care Kievul le cere aliaţilor săi.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.