Ministrul Bogdan Aurescu participă la Forumul Economic Mondial de la Davos

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa, pe 19 şi 20 ianuarie, la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia.

Potrivit unui comunicat al MAE, şeful diplomaţiei române a fost invitat la eveniment de preşedintele Forumului, Borge Brende, fost ministru al Afacerilor Externe al Norvegiei.

În acest context, vineri, Aurescu va participa la dezbaterea cu tema „A New Helsinki for the World”, unde va aborda elemente de interes privind evoluţiile geopolitice actuale şi necesitatea consolidării dialogului la nivel global în materie de securitate.

Ministrul român va susține, în expunerea sa, că „provocările complexe la adresa arhitecturii de securitate europene şi euroatlantice determină necesitatea menţinerii integrităţii valorilor şi principiilor pe care se bazează, cât şi a unui dialog eficient între partenerii care împărtăşesc viziuni comune la nivel global”.

Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române va avea şi întâlniri bilaterale cu oficiali guvernamentali şi cu alţi participanţi de nivel înalt la acest eveniment.

„Participarea la Davos va reprezenta un prilej semnificativ pentru a sublinia, încă o dată, în faţa factorilor de decizie la cel mai înalt nivel şi a formatorilor de opinie, rolul-cheie al României la intersecţia a două zone de importanţă strategică pentru securitatea europeană, euroatlantică şi globală – Marea Neagră şi Balcanii de Vest, în condiţiile în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei a schimbat semnificativ echilibrul de securitate din vecinătatea ţării noastre, inclusiv în regiunea Mării Negre, cu impact major asupra securităţii europene şi euroatlantice în ansamblul său”, transmite MAE.

Cea de-a 53-a reuniune anuală a Forumului Economic Mondial are tema centrală: „Cooperarea într-o lume fragmentată”, în care se vor analiza evoluţiile la nivel global şi priorităţile anului în curs.

Facebook

Comentarii

115 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *