Cresc prezența militară străină în România și implicarea țării în misiuni internaționale

Într-un interviu televizat acordat postului Antena 3, Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a declarat că prezența militarilor străini în România va înregistra o creștere semnificativă în cursul acestui an. Anunțul vine în urma discuțiilor purtate de oficialul român cu reprezentanți ai Sloveniei, Italiei și Spaniei.

Potrivit declarațiilor ministrului Tîlvăr, în curând, România va găzdui un număr suplimentar de militari din Slovenia, Italia și Spania. În prezent, pe lângă trupele americane staționate la Mihail Kogălniceanu, țara noastră găzduiește deja 1.700 de militari din Franța, Luxemburg, Belgia și Olanda la baza militară de la Cincu. În plus, se așteaptă ca la jumătatea acestui an să fie desfășurate forțe militare slovene și italiene, iar Spania va contribui și ea cu contingente proprii.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu partenerii noștri, mă aștept ca la jumătatea anului să avem o prezență militară și din partea Sloveniei, iar cu Italia sperăm să avem 200 de militari italieni. De asemenea, am discutat cu omologul meu spaniol, și Spania va contribui și ea cu militari pe teritoriul nostru”, a afirmat ministrul Apărării, la Antena 3.

Pe de altă parte, Angel Tîlvăr a subliniat că România și-a consolidat prezența militară în zonele de conflict din străinătate.

Astfel, în Kosovo, țara noastră a suplimentat contingentul cu 134 de militari, iar în Bosnia-Herțegovina sunt dislocați peste 400 de militari români. Mai mult, România va prelua conducerea misiunii din Bosnia-Herțegovina, marcând un angajament crescut în cadrul operațiunilor internaționale.

Facebook

Comentarii

182 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *