Ministrul Apărării: Acord cu Turcia pentru consolidarea relațiilor militare

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a semnat un important Acord-cadru în domeniul militar între Guvernul României și Guvernul Republicii Turcia, în cadrul unei vizite oficiale desfășurate la Ankara. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat oficial emis de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Acest Acord-cadru deschide noi orizonturi pentru colaborarea dintre cele două țări în domeniul apărării, permițând extinderea și aprofundarea relațiilor în acest sector. Având în vedere creșterea dinamică a activităților bilaterale și schimbările recente din mediul de securitate, acest pas este considerat crucial pentru întărirea securității și stabilității regionale.

Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat importanța acestui acord, afirmând: „Acordul semnat astăzi reflectă nivelul actual al relațiilor militare cu Turcia, unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României, mai ales în contextul împlinirii a 100 de ani de relații militare și diplomatice între țările noastre.”

În cadrul programului vizitei oficiale, ministrul român a purtat convorbiri oficiale cu omologul său turc, Yașar Güler, și a avut oportunitatea de a vizita Agenția pentru Industria de Apărare și alte facilități relevante din domeniu. De asemenea, delegația română a depus o coroană de flori la Mausoleul Anıtkabir, unde odihnește fondatorul Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *