Ministrul Agriculturii: România a importat zahăr, nu și cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat duminică seara că România nu a importat grâu din Ucraina. „În momentul de faţă, România nu a importat grâu din Ucraina”, a spus Florin Barbu, într-un interviu acordat Antena 3 CNN, citat apoi de News.ro.

El a mai fost întrebat ce părere are despre afirmaţia adjunctului directorului Institutului Naţional de Economie Agrară din Ucraina care a anunţat că România a ocupat primul loc în clasamentul importatorilor de produse agricole din Ucraina.

Florin Barbu a răspuns că România a importat, într-adevăr, produse agroalimentare, în speță zahăr, dar nu și cereale.

„România a importat zahăr din Ucraina, pentru că noi producem doar 23% din consum, undeva la 100.000 de tone şi consumul în România este de 400.000 de tone”, a precizat ministrul Agriculturii.

El a adăugat că după începerea războiului din Ucraina Comisia Europeană a interzis importul de cereale.

„De când a început războiul, au fost interzise de către Comisia Europeană. Ulterior am creat un mecanism de licenţiere între statul ucrainean şi statul român. S-au depus șapte cereri, dar în momentul de faţă Ministerul Agriculturii nu a aprobat nicio cerere privind importul de cereale”, a mai transmis Florin Barbu.

El a mai declarat că se fac verificări atunci când fermierii anunţă că ar intra în țară cantităţi de cereale din Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *