Ministrul Afacerilor Externe: România susține soluția celor două state în conflictul Israel-Hamas

Ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, a reiterat angajamentul țării noastre în favoarea soluției celor două state în contextul conflictului Israel-Hamas. Într-o declarație pentru Agerpres, oficialul român a subliniat importanța coordonării strânse atât cu parteneri din regiune, cât și cu parteneri americani implicați în găsirea soluțiilor pentru criza din Orientul Mijlociu.

La Bruxelles, în cadrul Consiliului Afaceri Externe, Luminița Odobescu a participat la o reuniune cu miniștrii de externe israelian și palestinian, precum și cu miniștrii din Egipt, Iordania, Arabia Saudită și cu secretarul general al Ligii Statelor Arabe.

În cadrul acestor discuții, șefa diplomației române a condamnat ferm atacurile din 7 octombrie și a pledat pentru dreptul Israelului la autoapărare conform dreptului umanitar internațional. De asemenea, a subliniat dificultățile umanitare din Gaza, prezentând eforturile României și solicitând, alături de alți miniștri de externe, eliberarea tuturor ostaticilor de către Hamas, fără precondiții.

Odobescu a evidențiat că discuțiile au abordat și prevenirea extinderii regionale a conflictului, exprimând nevoia de coordonare strânsă în plan european pentru menținerea contactelor cu Autoritatea Palestiniană și cu Israelul. Obiectivul discuțiilor a fost, conform oficialului român, depășirea actualei crize și relansarea, atunci când va fi posibil, a procesului de pace bazat pe soluția celor două state.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *