România, pe locul doi în UE la absorbția de fonduri europene

România a ajuns pe locul 2 în Uniunea Europeană la absorbţia de fonduri europene pe programele din Politica de Coeziune 2014-2020.

Anunțul a fost făcut, vineri, de către ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, potrivit Digi24.ro. „La acest moment, România a primit peste 23,112 miliarde euro din sumele solicitate Comisiei Europene pentru exerciţiul financiar 2014-2020, ajungând la un procent de 96%”, a spus ministrul.

În prezent, sunt transmise spre rambursare Comisiei Europene declaraţii de cheltuieli de încă circa 600 milioane euro, iar pentru luna martie ministerul estimează transmiterea de declaraţii de cheltuieli de încă 600 milioane de euro.

Potrivit Comisiei Europene, România este eligibilă și pentru fondul de coeziune pentru perioada 2021-2027, care asigură sprijin, între altele, pentru investiții în domeniul mediului și al rețelele transeuropene în domeniul infrastructurii de transport (TEN-T).

În acest sens, țării noastre i-a fost alocat un buget eligibil de 46 miliarde de euro. Este a treia rundă de programe de coeziune acordate României.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *