Miniștrii de Interne din UE iau traficul de migranți în vizor

Astăzi, la Luxemburg, miniștrii de Interne din statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) pentru a discuta despre situația generală a Spațiului Schengen.

Pe agenda oficială a reuniunii se află combaterea criminalității transfrontaliere, cu accent pe traficul de migranți, conform agendei oficiale. Reprezentanții României și Bulgariei vor prezenta măsurile luate pentru consolidarea controlului frontierelor, în scopul actualizării celorlalți membri ai UE, conform unui comunicat emis de Ministerul de Interne. Delegația României este condusă de secretarul de stat Cătălin Necula, întrucât ministrul Cătălin Predoiu a fost testat pozitiv pentru COVID-19, conform aceluiași comunicat.

În cadrul discuțiilor, România va prezenta rezultatele unui proiect pilot desfășurat în colaborare cu Comisia Europeană la frontiera cu Serbia, proiect ce a avut ca scop îmbunătățirea practicilor în domeniul migrației, azilului și securizării frontierelor externe.

Pe lângă aceste subiecte, Consiliul JAI va aborda și prevenirea și combaterea abuzului sexual asupra copiilor, dimensiunea externă a migrației și Pactul privind migrația și azilul.

Cu toate acestea, este important de menționat că nu se va desfășura niciun vot cu privire la aderarea României și Bulgariei la Schengen, din cauza opoziției exprimate de Austria în această chestiune. În ultimele luni, Austria și Germania au reintrodus controalele la granițe în încercarea de a limita afluxul de migranți, ceea ce ridică semne de întrebare asupra funcționării spațiului Schengen.

Facebook

Comentarii

73 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *