Ministrul de Externe al Italiei susține înființarea unui armate a UE

Uniunea Europeană ar trebui să își formeze propria armată care ar putea juca un rol în menținerea păcii și în prevenirea conflictelor, a declarat ieri ministrul italian de externe Antonio Tajani, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Tajani a declarat că o cooperare europeană mai strânsă în domeniul apărării este o prioritate pentru partidul Forza Italia pe care îl conduce.

Dacă vrem să fim apărătorii păcii în lume, avem nevoie de o armată europeană. Iar aceasta este o precondiție fundamentală pentru a putea avea o politică externă europeană eficientă, a declarat el.

Cooperarea europeană în domeniul apărării a devenit o preocupare tot mai importantă pe agenda politică, de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani.

Cu toate acestea, eforturile s-au concentrat mai mult pe extinderea NATO, Finlanda, țară membră a UE, s-a alăturat alianței anul trecut, iar Suedia este, de asemenea, pe cale să devină membră.

De asemenea, Tajani a declarat că UE cu 27 de state membre ar trebui să își eficientizeze conducerea și să aibă o singură președinție, în locul actualei structuri formate dintr-un președinte al Consiliului European și un președinte al Comisiei Europene.

Ministrul de externe a devenit liderul Forza Italia după moartea lui Silvio Berlusconi, anul trecut.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *