Milioane de ucraineni – fără apă, căldură și lumină

La Borodyanka, în apropiere de Kiev, locuitorii se confruntă cu iarna geroasă ucraineană, fără încălzire și sunt nevoiți să găsească alternative pentru a se încălzi – relatează Euronews. Rețelele de electricitate și de gaz au fost grav avariate de rachetele rusești în ultimele luni.

Hanna Reznikova este o rezidentă din zonă: „Pornesc încălzitorul electric și un mic ventilator. Dar nu este suficient, acesta este parțial stricat și abia dacă mai dă căldură. Ne acoperim cu câteva pături, așa dormim”.

12 milioane de persoane fără curent

Cele mai crâncene lupte au loc acum în Bakhmut, în estul Ucrainei. Moscova încearcă să încercuiască orașul pe care îl bombardează de luni de zile. Ultimii locuitori ai orașului supraviețuiesc sub tirul artileriei rusești. De când au început luptele, cea mai mare parte din cei 70.000 de locuitori din Bakhmut au fugit. Cei care au rămas trebuie să supraviețuiască acum fără electricitate, fără gaz, fără apă curentă, fără căldură și fără conexiune la internet.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski a explicat situația critică din prezent în cadrul unei conferințe a donatorilor de la Paris, afirmând că aproximativ 12 milioane de persoane din aproape toate regiunile și din capitală sunt deconectate de la alimentarea cu energie electrică.

„Din păcate, aceasta este o situație tipică pentru noi. Și ne așteptăm la noi lovituri rusești în fiecare zi, care pot crește dramatic numărul de întreruperi.”

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *