Mihai Tudose: „Plafonarea prețului gazelor – o veste bună pentru noi, o veste proastă pentru unii!”

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a declarat că decizia Consiliului UE de azi, privind domeniul energetic, confirmă că plafonarea prețurilor la gazele naturale este o soluție corectă.

„Unii au sărit ca arși, ultima dată ieri, când noi, cei de la PSD, am cerut din nou discutarea de urgență a reglementării prețurilor la gaze și energie. Critica principală a fost că am fi… populiști, comuniști, retrograzi, care nu înțeleg ,,binefacerile liberalizării“… Probabil că ei le înțelegeau biiine de tot!!!

Azi, 26 din cele 27 de state UE (excepția fiind rătăcita Ungarie) nu doar că au decis reducerea consumului de gaze cu 15%, dar au și cerut Comisiei Europene o evaluare urgentă a plafonării prețului gazelor. După consultarea țărilor membre, Comisia trebuie să vină cu propuneri concrete. Ce de „populiști” în UE!…”, a subliniat fostul premier.

„Când vezi goana după soluții a tuturor guvernelor europene (mai puțin al Ungariei, care și-a vândut pentru gaze ultima brumă de demnitate națională), când te confrunți la tine acasă cu falimentul strident al liberalizării pieței energiei, când piața nu doar că e distorsionată, ci disfuncțională, când spaima românilor sunt facturile la lumină și încălzire, când firmele încep să trimită oameni acasă – ei bine, în situația asta, mai lăsați gargara cinică, voi, apostoli (și beneficiari?) ai profiturilor nerușinate din energie!

Orban, Cîțu, Popescu… cum e cu ,,piața liberă”? Aud?”, a postat Mihai Tudose pe Facebook.

Europolis

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *