Criza migrației în SUA: Biden și Trump, dispută la frontiera cu Mexic

Democratul Joe Biden şi republicanul Donald Trump – cei doi posibili contracandidați la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie – au efectuat ieri două vizite concurente la graniţa SUA cu Mexicul, pentru a discuta despre imigraţie, potrivit Agerpres.

Preşedintele Biden, în vârstă de 81 de ani, a mers la Brownsville, în Texas, unde s-a întâlnit cu agenţii poliţiei de frontieră.

În acelaşi timp, Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, se afla în oraşul texan Eagle Pass, la 500 km distanţă.

Însoţit de guvernatorul Texasului, Greg Abbott, candidatul republican a participat la o prezentare a oficialilor de stat sub un cort alb mare, înainte de a merge să examineze graniţa, care se confruntă cu sosiri record de migranţi.

„Joe Biden este responsabil pentru această invazie”, a acuzat Trump.

Republicanul continuă să-l acuze pe Biden că politica sa a provocat o criză a migraţiei fără precedent.

De cealaltă parte, președintele în funcție, Joe Biden nu neagă că Statele Unite se confruntă cu sosiri record de migranţi. Dar el răspunde că republicanii, conduşi de Donald Trump, sunt cei care refuză să coopereze pentru a găsi o soluţie.

Un proiect de lege privind imigraţia, negociat luni de zile de membrii ambelor partide, a fost în cele din urmă respins de republicani în Congres, la cererea fostului preşedinte.

Texas, al doilea cel mai populat stat al SUA, organizează marţi alegerile primare, în care Joe Biden şi Donald Trump sunt de departe favoriţii partidelor lor.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *