Migrația internațională atinge un record în Canada

Populația Canadei a crescut cu peste un milion de persoane în 2022, nivel fără precedent în istorie, aproape în întregime datorită creșterii numărului de imigranți și de rezidenți temporari, a anunțat miercuri Statistics Canada.

Populația totală a crescut cu cifra record de 1,05 milioane de persoane, ajungând la 39,57 milioane de locuitori, iar 96% din această creștere s-a datorat migrației internaționale, a precizat agenția de statistică.

Această creștere, care a ajutat Canada să-și păstreze poziția de țară cu cea mai rapidă creștere a populației din G7, se traduce printr-o rată de creștere a populației de 2,7%, iar o astfel de rată ar duce la dublarea populației în aproximativ 26 de ani, a precizat agenția.

Canada depinde de imigrație pentru a-și impulsiona economia și pentru a susține o populație îmbătrânită, iar guvernul liberal al premierului Justin Trudeau a accelerat puternic imigrația de la preluarea puterii în 2015. Ottawa a derulat, de asemenea, programe speciale pentru a primi temporar persoane afectate de crize, precum războiul din Ucraina, instabilitatea din Afganistan sau cutremurele recente din Turcia și Siria.

În 2022, Canada a primit 437.180 de imigranți, iar numărul rezidenților nepermanenți a crescut cu un număr net de 607.782 de persoane. Ambele cifre sunt cele mai ridicate niveluri înregistrate vreodată și reflectă „obiective de imigrare mai ridicate și un an record pentru procesarea cererilor de imigrare”, a precizat Statscan.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *