Franța: Migranții sunt îndepărtați de pe străzile din Paris, în așteptarea Jocurilor Olimpice

Poliția franceză a început să îndepărteze migranții care se adăpostesc pe străzi și în tot felul de spații impovizate din Paris, acțiunea fiind făcută în așteptarea Jocurilor Olimpice de Vară, când milioane de turiști vor sosi în capitala Franței, scrie Euronews România.

În tot acest timp, numeroase ONG-uri și activiști au denunțat demersul autorităților, spunând că îi afectează pe oamenii care ar fi doar în căutarea unui trai mai bun. 

 Măsura a fost denumită ”curățenie socială” și are loc la Paris înainte de Jocurile Olimpice.

Autoritățile vor ca străzile să le fie redate turiștilor, dar, în același timp, organizațiile sociale spun că măsura ar fi trebuit să vină și cu soluții pentru acești oameni, și anume să li se pună la dispoziție adăposturi în regiunea pariziană, unde mulți solicitanți de azil au termene la tribunal. 

Franța, recunoscută pentru măsurile de protecție socială, se confruntă cu mulți migranți, care locuiesc în adăposturi improvizate, iar alții chiar pe străzi.

Pentru a face față acestei probleme sociale, autoritățile franceze au deschis 10 adăposturi regionale temporare, cunoscute sub numele de SAS. Acestea au fost înființate în toată țara, dar acestea sunt deja aproape de capacitatea maximă.

De la începutul lunii, 400 de persone au fost ridicate din adăposturi improvizate și de pe străzile din Paris și duse la centrele SAS, iar acțiunea continuă. Anul trecut, numărul acerstora a fost de 1.300 de persoane, migranți, care, la fel, au fost luați de pe străzi și duși în centrele de primire.

Francezii se așteaptă ca 1,5 milioane de turiști din toată lumea să ajungă la Paris pentru Jocurile Olimpice din această vară.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *