Microsoft, acuzată că „deteriorează iremediabil” ecosistemul cloud al UE

În această toamnă, Microsoft a susținut că a abordat plângerile anticoncurențiale privind infrastructura cloud de la câțiva furnizori de servicii cloud mai mici din Europa.

Într-un blog, compania a anunțat că va colabora cu furnizori de cloud mici și mijlocii pentru a oferi clienților Microsoft mai multe opțiuni pentru infrastructura cloud non-Microsoft.

În special, aceste modificări de licențiere Microsoft au exclus cei mai mari competitori ai săi în cloud, Google și Amazon, de la participarea în calitate de parteneri.

Acest lucru, deloc surprinzător, a atras critici prompte din partea unui grup comercial cu membri care includ atât furnizorii de cloud mai mici, cât și Amazon.

Grupul Furnizorilor de servicii de infrastructură cloud din Europa (CISPE) a susținut că răspunsul Microsoft nu a reușit să „arate niciun progres în abordarea comportamentului anticoncurențial al Microsoft”.

Acum, CISPE a depus o plângere, îndemnând Comisia Europeană să deschidă o investigație oficială asupra modului în care Microsoft se presupune că „deteriorează iremediabil ecosistemul de cloud european și privează clienții europeni de alegere în implementările lor în cloud”.

Potrivit CISPE, grupul nu a avut de ales decât să depună plângerea, deoarece Microsoft se presupune că „nu a furnizat detaliile, claritatea sau asigurarea că intenționează cu adevărat să pună capăt rapid practicilor sale anticoncurențiale de acordare a licențelor”.

CISPE sugerează, de asemenea ,că Microsoft a adăugat noi practici neloiale în această toamnă.

Aceste schimbări, a spus secretarul general al CISPE, Francisco Mingorance, au creat „o problemă existențială pentru mulți dintre membrii noștri și fără o investigație și acțiune, ar putea semnifica sfârșitul unui sector european de infrastructură cloud”.

Un purtător de cuvânt Microsoft a catalogat aceste modificări de licențiere ca fiind o extindere a opțiunilor pentru clienți.

„Modificările de licențiere pe care le-am introdus în această toamnă oferă clienților și furnizorilor de cloud din întreaga lume și mai multe opțiuni pentru rularea și oferirea software-ului nostru în cloud”, a declarat un purtător de cuvânt Microsoft pentru Ars.

„Rămânem angajați să rezolvăm preocupările legate de licențele valabile și să sprijinim un mediu competitiv în care toți furnizorii pot prospera.”

Unul dintre obiectivele CISPE în Europa este de a înceta contractele de servicii pe termen lung și taxele de licență, oferind tuturor furnizorilor de servicii cloud șansa de a concura, fără a se confrunta cu un jucător dominant de pe piață precum Microsoft, forțând abonații să aleagă dintr-un lot mai mic de pre-aprobate. parteneri.

Dacă plângerea CISPE va declanșa o anchetă, aceasta se va adăuga la controlul antitrust intens cu care Microsoft se confruntă deja în Europa. Chiar ieri, Reuters a raportat că autoritățile de reglementare din UE au deschis o investigație la scară largă cu privire la oferta de 69 de miliarde de dolari a Microsoft pentru Activision.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *