Meta lansează abonamente plătite pentru Facebook și Instagram în UE, pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor

Meta, compania-mamă a rețelelor de socializare Facebook și Instagram, a anunțat că va introduce servicii de abonament plătite în Uniunea Europeană începând cu luna următoare. Această mișcare vine în contextul presiunilor exercitate de către legislativul UE cu privire la colectarea și utilizarea datelor personale în scopuri publicitare personalizate.

Conform noului model, utilizatorii care optează pentru un abonament lunar vor beneficia de o exonerare de la folosirea informațiilor personale în scopuri publicitare. În schimb, utilizatorii care nu aleg această opțiune vor continua să aibă datele lor colectate pentru modelul publicitar profitabil al Meta.

Tarifele pentru aceste abonamente variază între 9,99 € și 12,99 € pe lună, în funcție de modul de acces – fie prin intermediul web-ului, fie de pe smartphone-uri. Utilizatorii care aleg aceste abonamente vor avea acces la ambele platforme, Facebook și Instagram.

Meta a subliniat că această nouă inițiativă va fi disponibilă exclusiv în Uniunea Europeană, în Spațiul Economic European și în Elveția, nefiind accesibilă utilizatorilor din afara acestor regiuni și țări.

Pe lângă introducerea abonamentelor plătite, Meta a anunțat că va suspenda temporar toate reclamele destinate minorilor în Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Elveția, începând cu data de 6 noiembrie. Această decizie vine în urma incertitudinilor legale privind utilizarea datelor copiilor în scopuri de marketing online.

Facebook

Comentarii

73 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *