Meta/Facebook primește amenzi record din partea UE

Compania Meta se va confrunta, în curând, cu o amendă uriașă pentru cele trei rețele sociale ale sale – Facebook, WhatsApp și Instagram. Se așteaptă ca organismul european de reglementare a confidențialității, Consiliul European pentru Protecția Datelor, să emită decizii care vizează cele trei platforme, după care autoritatea de reglementare principală a Meta din Irlanda va emite o decizie finală în termen de o lună, notează Politico.

Detaliile și posibila valoare a sancțiunii vor rămâne necunoscute până atunci, dar setul de amenzi ar putea însuma peste 2 miliarde de euro, potrivit declarațiilor financiare ale Meta – stabilind un nou record pentru cele mai mari amenzi în temeiul temutului Regulament general privind protecția datelor (GDPR) al Uniunii Europene primite de o singură companie dintr-o singură dată.

Potrivit declarațiilor depuse în Irlanda, Meta a pus deoparte 3 miliarde de euro pentru amenzile UE în materie de confidențialitate în 2022 și 2023. Platforma sa, Instagram, a fost deja sancționată cu o amendă de 405 milioane de euro în septembrie pentru încălcarea confidențialității copiilor, iar Facebook a acumulat până acum 282 de milioane de euro în penalități pentru încălcări ale datelor, precum și o lovitură de 60 de milioane de euro din partea francezilor. Astfel, firma a alocat mai mult de 2 miliarde de euro pentru acțiuni de reglementare.

Aceasta este o lovitură substanțială pentru Meta, care a anunțat luna trecută că va concedia 11.000 de angajați la nivel global, pe fondul scăderii vânzărilor și al costurilor majore legate de trecerea firmei la metavers.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *