Meta/Facebook va activa un Centru de Operațiuni Electorale, pentru alegerile europarlamentare

Meta anunță noi măsuri împotriva dezinformării înaintea alegerilor europene. Compania Meta, care deţine platforma Facebook, a declarat că va înfiinţa o echipă dedicată combaterii dezinformării și utilizării abuzive a inteligenței artificiale generative înaintea alegerilor din iunie pentru Parlamentul European. Acest demers vine ca răspuns la preocupările legate de posibilul impact al noilor tehnologii asupra procesului electoral.

Potrivit agenției Reuters, dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale generative, care permite crearea rapidă a textelor, imaginilor și filmelor, a generat temeri cu privire la posibilitatea utilizării acestor tehnologii în perturbarea proceselor electorale.

Cu aproximativ o lună înainte de alegerile programate între 6 și 9 iunie pentru Parlamentul European, Meta va activa un Centru de Operațiuni Electorale. Acest centru va monitoriza și identifica potențiale amenințări, concentrându-se asupra dezinformării, influențelor și riscurilor asociate abuzului de inteligență artificială generativă.

Marco Pancini, responsabilul Meta pentru relațiile cu Uniunea Europeană, a declarat că experții din departamentele de date, inginerie, cercetare, politici de conținut și juridic vor lucra împreună pentru a contracara eficient orice încercare de manipulare a opiniei publice. Compania va adăuga, de asemenea, trei noi parteneri din Bulgaria, Franța și Slovacia la cei deja existenți, extinzând colaborarea cu organizații de fact-checking la nivel european.

Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu, în care Meta, alături de Microsoft, OpenAI și alte 17 companii din domeniul tehnologiilor avansate, au convenit să coopereze pentru a preveni influențarea alegerilor globale din acest an prin intermediul conținuturilor generate de inteligența artificială, considerate „înșelătoare”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *