Mesaj RO-ALERT în zona de nord a judeţului Tulcea în contextul războiului din Ucraina

Persoanele din zona de nord a judeţului Tulcea și cele din Galați, situate în imediata apropiere a graniţei româno-ucrainene, au primit două mesaje RO-ALERT de avertizare în noaptea de miercuri spre joi, conform informațiilor furnizate de Agerpres. Avertizările au fost emise în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Primul mesaj de avertizare a fost transmis de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) în jurul orei 23:00, urmat de al doilea la o distanţă de aproape două ore. Cel de-al doilea mesaj a fost însoțit de zgomotul unui aparat de zbor care survola spaţiul aerian românesc la o distanță foarte aproape de sol.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta a informat populaţia din zona de graniţă cu privire la posibilele căderi de obiecte din spațiul aerian în apropierea graniţei româno-ucrainene, unde se desfășoară atacuri aeriene asupra teritoriului ucrainean.

„Populaţia din zona de graniţă este informată prin acest mesaj despre posibilele pericole și este sfătuită să nu intre în panică și să ia măsuri de protecţie și adăpostire dacă situaţia o impune. ISU Delta, sub coordonarea IGSU, împreună cu instituţiile cu rol de apărare, monitorizează situaţia generată de conflictul armat din zona de graniţă cu statul român pentru a oferi protecţie și sprijin comunităţilor din regiune”, se menţionează într-o informare transmisă presei de ISU Delta în urma primului mesaj RO-ALERT.

Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Delta, a precizat pentru AGERPRES că, în urma celor două mesaje transmise de IGSU, dispeceratul instituţiei pe care o reprezintă nu a primit niciun apel. Acestea sunt primele mesaje RO-ALERT transmise populaţiei de la finele lunii septembrie până în prezent, în contextul războiului din Ucraina.

De asemenea, anul acesta, pe teritoriul judeţului Tulcea, au fost identificate rămășițe provenite de la trei drone folosite de Rusia în atacurile împotriva porturilor dunărene din Ucraina. Fragmente din două drone au fost identificate în zona satului Plauru, aflat pe malul braţului Chilia al Dunării, iar rămășițe dintr-un alt aparat au fost găsite la o distanţă de circa 15 kilometri de graniţa româno-ucraineană, în apropiere de satul Nufăru.

Facebook

Comentarii

91 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *