Merkel: ”Nu aș fi putut face nimic în privința lui Putin”

Fostul cancelar german Angela Merkel a declarat că nu mai vedea, spre finalul mandatului său, nicio posibilitate de a-l influența pe președintele rus Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel, Merkel a vorbit despre ultimele sale întâlniri cu Putin, spunând că pe parcursul vizitei sale de adio la Moscova, în august 2021, a simțit că acesta îi transmite: „în ceea ce privește politica de putere, ați terminat”, adăugând că „pentru Putin, doar puterea contează”.

Angela Merkel a declarat că ea şi preşedintele francez Emmanuel Macron au plănuit să găzduiască un format de discuţie cu Putin în cadrul Consiliului European în 2021, ultima ei vară în funcţie. Dar, a recunoscut ea, ”nu mai avea puterea” de a duce la bun sfârşit planul, pentru că, ”la urma urmei, toată lumea ştia” că avea să îşi încheie mandatul în toamnă.

Merkel a mai spus că războiul din Ucraina „nu a fost o surpriză”, deoarece, până în 2021, acordul de la Minsk, încheiat în 2015 cu scopul de a pune capăt conflictului din estul Ucrainei, a fost „golit de conținut”.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *