Mercenarii Wagner se apropie de Moscova

Coloana Wagner a trecut de Lipețk și se apropie de Moscova. Guvernatorul regiunii Lipețk, Igor Artamonov, a confirmat că echipamentele Wagner se deplasează pe teritoriul regiunii, în ciuda faptului că excavatoarele sapă pe o autostradă din regiune pentru a împiedica forțele lui Prigojin să înainteze.

Potrivit Meduza.ro, blindatele au fost scoase pe străzile Moscovei, în așteptarea convoiului militar condus de Evgheni Prigojin.

Bariere de securitate și blindate au apărut pe străzile capitalei, analiștii militari susținând că forțele de securitate rusești nu ar fi pregătite să lupte împotriva Wagner.

BBC a raportat că au apărut puncte de control improvizate la intrările în Moscova dinspre sud.

Moscova se află la numai 400 km, iar în timp ce luptătorii Wagner înaintează, acestora li s-a propus o amnistie dacă depun armele.

„Luptătorii Wagner pot încă să depună armele și să evite pedepsele, având în vedere realizările lor în timpul operațiunii militare speciale (în Ucraina), dar ar trebui să o facă rapid”, a declarat parlamentarul Pavel Krasheninnikov, citat de TASS.

Prigojin spune că oamenii lui sunt într-un „marș pentru dreptate”, acuzând comandanții militari ruși de eșec și că au trimis la moarte sigură oameni în războiul din Ucraina.

Într-un discurs televizat de la Kremlin, Vladimir Putin a spus că însăși existența Rusiei este amenințată.

„Luptăm pentru viața și securitatea poporului nostru, pentru suveranitatea și independența noastră, pentru dreptul de a rămâne Rusia, un stat cu o istorie de o mie de ani”, a spus el.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *